beiaarddagen_website-omslag.jpg

Beiaarddagen

De volgende beiaarddagen vinden plaats op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018. Zaterdagvoormiddag kan je komen piepen achter de statige deuren van de Beiaardschool. Zaterdagnamiddag doen een deel van de studenten hun eindexamen op de beiaard van de Sint-Romboutstoren. Zondag kan je genieten van concerten op de kamerbeiaard in de Sinte-Mettetuin.  

 

Zaterdag 19 mei: opendeur Beiaardschool en concerten Sint-Romboutstoren

Kom in de voormiddag tussen 10 en 12u piepen achter de statige deuren van de Beiaardschool Jef Denyn. Je kan er kennismaken met de beiaard en de opleiding, een initiatie of masterclass volgen.
Vanaf 14u spelen laatstejaarsstudenten hun eindexamen op de Sint-Romboutstoren. Je kan ervan genieten vanop het Cultuurplein. 

 

Zondag 20 mei: concert Sinte-Mettetuin

Sinds mei 2016 heeft de Beiaardschool er een nieuwe Kamerbeiaard bij, een instrument van drie ton en met vijftig bronzen klokken. Daaraan werd maar liefst vier jaar gewerkt! Sinds 2018 huist de kamerbeiaard in het beiaardpaviljoen in de Sinte-Mettetuin. Dankzij de kamerbeiaard brengen we de beiaardmuziek nog dichter bij de luisteraars. De beiaardier speelt niet hoog in de toren, maar recht voor je neus!

Nestel je neer in de gezellige Sinte-Mettetuin en geniet van een concert op de kamerbeiaard om 15u.

 

Gratis

 

Beiaarddagen 2018