bs-docenten.jpg

Koen Cosaert

Sinds 1987 doceert Koen Cosaert beiaardspel, campanologie en harmonie aan de Beiaardschool Jef Denyn. Vanaf 1 september 2010 is hij er directeur. Hij is ook als gastdocent verbonden aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg.

Koen Cosaert behaalde zijn diploma musicologie aan de KU Leuven met het proefschrift "Jef Denyn, wegbereider van een nieuwe beiaardkunst". Daarnaast behaalde hij het laureaatsdiploma van de Beiaardschool Jef Denyn. Hij studeerde ook orgel en viool aan het Conservatorium van Kortrijk.

Als campanoloog werkt hij mee aan verschillende tentoonstellingen, tijdschriften en publicaties over klokken en beiaarden. Verder geeft hij lezingen op congressen en studiedagen in België, de Verenigde Staten, Duitsland, Ierland, Rusland en Nederland.

 

Internationale faam

Koen Cosaert is stadsbeiaardier van Kortrijk, Izegem, Harelbeke en Roeselare. In deze laatste stad ontving hij in 2011 de Cultuurtrofee voor zijn grote verdienste als ambassadeur van de beiaardkunst.

Koen Cosaert maakte concertreizen door Europa en de Verenigde Staten en speelde op belangrijke muziekfestivals als het Festival van Vlaanderen, het Happy New Festival (Kortrijk) en het Festival Oude Muziek (Utrecht).